Az ilyen vagy az olyan teákat a legtöbb ember szereti, sőt a hideg téli napokban sokkal jobban is esik egy forró, illatos tea, mint bármilyen más ital. Az viszont nem mindegy, hogy az egyes teákat miképp is készíted el, hiszen a tökéletes összhatás érdekében érdemes ügyelni az összetevők arányára is. Most adunk pár tippet, hogy finomabb teákat készíthess el, mint valaha!
[wp_ad_camp_1]
A csipkebogyó tea sokak nagy kedvence. Nem is kell más egyéb hozzá, mint 4 púpozott evőkanál csipkebogyó, egy liter víz, és egy kis méz. Az elkészítés pofon egyszerű. A csipkebogyót tépkedd nagyobb darabokra, egy éjszakán át áztasd fél liter vízben. Másnap szűrd le, a csipkebogyókat pedig öntsd fel fél liter meleg vízzel, és hagyd ismét ázni, ezúttal 15 percet, amíg langyosra nem hűl a víz. Ekkor ismét szűrd le a csipkebogyókat, öntsd össze a két levet, majd ízesítsd mézzel és már kész is.
A chai latte ugyancsak egy nagyon ízletes tea, amit érdemes kipróbálni. Itt már kicsit több hozzávaló szükséges. Kell 3 filter tea, 2,5 dl víz, 2 dl tej, fél dl tejszín, fél teáskanál fahéj, barna cukor, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, szegfűbors. Az elkészítés viszont itt is egyszerű. A teafiltereket öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fűszereket, hagyd ázni őket. Egy perc múlva vedd is ki a filtereket. Ezután langyosítsd fel a tejet, egy botmixer segítségével habosítsd fel és öntsd a teához. Barna cukorral tetszés szerint ízesítheted.
A karamellás tea egy igazi téli különlegesség, így ha szereted a teákat, akkor érdemes mindenképp próbára tenned ezt a nagyszerű tea italt. A hozzávalók a 4 teafilter, ami lehet bármilyen neked tetsző teafűből, 5 dkg cukor, 1,5 dl tejszín, és 2 dkg vaj. Először is a teafüvekből főzz teát és amíg azok áznak, a cukrot karamellizáld meg, add hozzá a vajat, és keverd el a tejszínnel. Ízesítsd a teát a forró karamellszósszal, az ízében nem fogsz csalódni!