A közhiedelemmel ellentétben a tökéletes bacont hideg serpenyőben kezdik el sütni, ezért célszerű, ha elrendezzük benne a csíkokat, mielőtt nekifognánk. Nem baj, ha ezek összeérnek, mert a sülés alatt össze fognak húzódni és sokkal kisebbek lesznek majd. Ez az elsődleges és legfontosabb tanács, amit be kell tartanunk, viszont önmagában még nem garantálja tökéletes terméket.
[wp_ad_camp_1]
Egyesek kétségbe vonják, hogy a bacon serpenyőben való sütése valóban jó és egészséges volna, de gondoljunk csak bele: nem sokkal ízletesebb egy frissen sült, ropogós falat, mint egy olajjal átitatott párolt és puha? Viszont ahhoz, hogy a bacon csíkok valóban ilyen tökéletes állagot érjenek el, nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy milyen vastagságúra vágjuk őket. Ha a csíkok túl vastagok, akkor rágósak lesznek, ha viszont túl vékonyak, akkor könnyen odasülhetnek. Célszerű minél vékonyabbra (viszont nem hajszálvékonyra) vágnunk. Léteznek külön erre a célra alkalmas eszközök, úgynevezett baconvágók, viszont ha nem rendelkezünk ilyennel, tanácsos inkább az üzletből megvenni az előre szeleteltet.
A sütés során arra is figyelnünk kell, hogy legalább egyszer (kb. a folyamat egyharmadánál) fordítsuk meg a szeleteket, hogy azok jobban átsülhessenek. Ez értelemszerűen azzal jár, hogy egy kicsit piszkosak lesznek, helyenként fekete foltokkal. Célszerű, ha olyan konyhapapírra szedjük ki őket, ami felszívja a fölösleges zsiradékot. Ezt követően kicsit meg is törölhetjük vele, de vigyázat, ha gyengébb minőségű papírt használunk, akkor az könnyen oda is ragadhat. A bacon előnye nemcsak ízletességében rejlik, hanem abban is, hogy segítségével nagyon esztétikusan elrendezett ételeket tálalhatunk. Általában az amerikai reggelikhez használják a fehérjében gazdag hígtojás mellé.