A kálium egy rendkívül fontos ásványi anyag amire minden ember szervezetének szüksége van, viszont egyre kevesebbet hallani arról, hogy mennyire fontos is valójában a kálium pótlása a szervezetben. Ha a szervezetben megvan az elegendő kálium, akkor csökken a vérnyomás, erősödnek az izmok, csökken a szívroham kockázata, és a fáradtságot is könnyebb lesz legyűrni. Egyes kutatások szerint a kálium hiány az oka a legtöbb szív- és érrendszeri problémának.
[wp_ad_camp_1]
A káliumot nemcsak különböző gyógyszerekkel és tablettákkal lehet bevinni, hanem léteznek olyan ételek, amik káliumban gazdagok, így pótolni lehet velük azt a káliumot, amit eredetileg tablettával pótolna. A petrezselyemzöld például tele van káliummal, ráadásul ha cukkinivel párosítja, akkor egy ízletes és egészséges vacsorát készíthet belőle. 100 gramm petrezselyemben 1000 milligramm kálium van, tehát érdemes rendszeresen fogyasztani. A hüvelyes zöldségekben is rengeteg a kálium, tehát ha valamilyen krémlevest készít ezekből, akkor rengeteg káliumot visz majd be a szervezetébe, ráadásul ezzel a krémlevesek melegítik is az embert.
A kakaó is sok káliumot tartalmaz, tehát olyan étcsokoládét válasszon, amiben rengeteg a kakaó, hiszen 100 gramm kakaóban 1600 milligramm kálium van. A vargánya is tartalmaz káliumot, mégpedig 100 gramm vargányában 580 milligramm kálium található, tehát a vargányából is készíthet egy finom, egészséges krémlevest. A csicseriborsó szintén tartalmaz káliumot, tehát fogyassza bátran, hiszen pótolhatja vele a szervezetből kimaradt káliumot. Végül pedig a spenótot is érdemes megemlíteni, ebben 526 milligramm kálium van 100 grammonként, így például körítéskén tökéletes ebéd lehet például csirkehús mellé, ráadásul ez fogyókúrás fogásnak is megteszi majd.