Brazil kutatók egy csoportja évekkel korábban igazolta, hogy azok, akik naponta legalább három körtét elfogyasztanak, összességében kevesebb kalóriát visznek be a szervezetükbe, mint azok az emberek, akik nem így tesznek. A körtéről tudni kell, hogy a kalóriatartalma nagyon alacsony, rostjai miatt viszont mégis laktatónak hat, ráadásul a benne található rostok a lerakódott salakanyagoktól is segítenek megszabadulni, mivel javítják az emésztést, az anyagcserét.
[wp_ad_camp_1]
A körtében ezen rostok mellett olyan savak is találhatóak, amelyek segítik az ételek lebontását, és a szervezet természetes zsíranyagcsere folyamatain is képesek javítanak. A körte nem a tápanyagokban leggazdagabb gyümölcs, ám említésre méltó kálium van benne, ami segít kimosni a sejtek között felgyülemlett folyadékot, avagy nem csak méregtelenít, de a pocakon és csípő tájon megjelenő plusz centikből is le lehet faraghatsz általa. Fontos még, hogy Érdemes lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek kiegyensúlyozottan tartják a vércukorszintet.
A dió ugyancsak nagyon értékes, nem csak rostjai miatt, ugyanis a benne található omega3 zsírsavak nem okoznak hízást, de jól jöhetnek a zsírban oldódó vitaminok feldolgozásához. Diéta szempontjából a dió magnézium tartalma miatt értékes különösen, hiszen ez az ásványi anyag elengedhetetlen a megfelelően működő zsíranyagcseréhez, illetve segít leküzdeni a stresszt, nyugodtabbá tesz. A kevesebb kalória bevitel viszont feszültté tehet, ilyenkor különösen jól jön. Érdemes naponta egy-két marék diót elrágcsálni.
Ha a körte – dió diéta mellett döntesz, akkor reggelire fogyaszthatsz például egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret vékonyan megvajazva egy szelet pulykamellsonkával, egy körtével, egy bögre zöld teával. Tízóraira ehetsz egy marék diót. Az ebéd lehet lehet grillezett csirkemell körtesalátával. Az uzsonna egy pohár joghurt. Végezetül a vacsora egy körte – dió saláta.